Liikunta blogit, Triathlon

TRIATHLON HARRASTUKSEN ALKUMETRIT  

WP_000512Jossain vaiheessa ystäväni houkutteli minut aloittelijoiden triathlon kisoihin. Hän itse oli jo käynyt muutamissa kisoissa. Kutsu koski koko meidän perhettä, mutta minä olin ainut jota asia kiinnosti. Jostain syystä omien rajojen testailu oli alkanut kiinnostaa minua kolmenkymmenen ikävuoden jälkeen. Ensimmäisen Marathoninhan juoksin täyttäessäni 30 vuotta. Täytyyhän sitä rimaa nostaa ja kilpailuhenkisenä yllytyshulluna osallistuin kisaan,

Kuten kuvista näkee, varusteet eivät tässä kisassa olleet häävit. Koska kisa oli Jyväkylässä ja meillä on viisihenkinen perhe, lainasin ystäväni työmatkapyörää kisaan. Triathlonissahan ensin uidaan. Sen jälkeen pyöräillään ja lopuksi juostaan. Kokemusta minulle ei ollut, kuin juoksusta.

Menin siis kisaan ihan kylmiltään. En ikinä ollut edes kokeillut tuollaisia lajivaihtoja. En osannut uida, kuin rintauintia. Pyöräilykokemukseni rajoittui työmatkapyöräilyyn. Juoksu oli ainut laji, jota olin treenannut. Tiesin olevani ihan kohtalaisessa juoksukunnossa, sillä olinhan treenannut juuri noille Marathoneille.

Lähtöviivalla jännitti. En osannut yhtään aavistaa, mitä oli tulossa. Uintiosuuden vedin rintauintia ja se sujui omalla tasolla. Jättäydyin tarkoituksella viimeisten joukkoon, koska toisilla oli kunnon märkäpuvut ja suurin osa ui vapaauintia.

WP_000531

Vedestä noustessa jalat tuntuivat raskaalta. En tainnut edes juurikaan kiirehtiä vaihtoon, eikä sinne ollut pitkä matka. Sitten vaatteiden vaihto ja pyörän selkään. Jaloissa tuntui, että joten on tullut tehtyä. Muut olivat tietysti menneet jo aikoja sitten hienoilla maantiepyörillään. Minä menin omaa tahtia maastopyörälläni. Oli siellä onneksi muutama muukin, enkä tainnut olla ihan viimeinen.

WP_000542

Pyörän jälkeen olisi vielä juoksu. Poljin kuitenkin niin kovaa, kuin pystyin. Juoksuun lähtiessä jalat tuntuivat yllättävän raskailta. Juoksu kuitenkin sujui ihan hyvin ja taisin päästä muutaman ohikin. Se tuntui hyvältä. Maaliin päästyäni tuntui, että olin antanut kaikkeni sillä kertaa. Koen, että se on aina tärkeintä. En kokenut heti mitään ensirakastumista lajiin, mutta ajatus jäi kuitenkin elämään alitajuntaani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s