Juoksu, Liikunta blogit

JUOKSUMATKA MUNCHEN 2016

Hyvänä kokemamme saksalaiset järjestelyt saivat uusinnan jo seuraavana vuonna 2016. Voi olla, että Bayer Münchenin kotikentällä oli myös vaikutusta paikan valintaan. Bayerin peliin, emme pelitauon vuoksi päässeet, mutta jalkapallopeliin kuitenkin.

Miehet joutuivat tyytyä kakkos Bundesliigan peliin, mutta sielläkin tunnelma oli vallan mainio Saksassa jalkapallo on ihan eri tasolla ja sekin oli huikea kokemus. Se oli hyvää lämmittelyä seuraavan päivän juoksuun Myös jalkapallon kannattajat voisivat ottaa mallia kannustuksesta.

IMG-20161017-WA0036

Takaisin matkan päätarkoitukseen eli juoksuun. Tänä vuonna olin harjoitellut enemmän ja tavoitteellisemmin. Ohjelman tavoite oli juosta Marathon neljään tuntiin. Mietin lähtöviivalla uskaltautuisinko lähteä tavoittevauhtia. Sanoin kaverilleni lähteväni yrittämään. Eli se tarkoitti, että tämän juoksun tekisin omaa vauhtia. Onhan matkasta joka tapauksessa selvittävä maaliin omin jaloin ja hukkasimme toisemme silloin Berliinissäkin jossain vaiheessa väkijoukossa.IMG-20161017-WA0003

Vauhti tuntui hyvältä ja juoksu kulki. Samalla lailla kannustajia riitti.  Juoksijoita oli kuitenkin vähemmän ja vauhti oli helppo säätää alkuruuhkan jälkeen tavoitteen mukaiseksi. Niin täällä kuin Berliinissäkin minulla oli käytössä treeneissä testaamani geelit, joten mahan kanssa ei ollut tälläkään kerralla ongelmia. Aikaisemmilla maratoneilla bajamajat olivat tulleet tutuiksi, mutta näillä reissuilla vältyin näiltä ikäviltä pysähdyksiltä. Muuten minun ei ole ikinä tarvinnut pysähtyä juoksujen aikana.

Sain vauhdin pidettyä tasaisena koko matkan ajan. Matkan aikana näin muutamia suomalaisia, joiden kanssa juttelimme välillä pitkäänkin matkan varrelle. Yhden heistä näin vielä maalissakin ja vaihdoimme tunnelmia ja onnittelimme toisiamme maaliin pääsystä. Sekään ei yleensä kuulu suomalaisiin tapoihin muualla, kuin tällaisessa tilanteissa.

Kyllähän juoksu tietenkin jossakin vaiheessa jaloissa alkoi tuntua, mutta tuli se maali tälläkin kerralla vastaan. Maaliin tultiin vähän ahdasta kujaa ja siinä oli aika lailla ruuhkaa. Monella muullakin oli sama tavoite. Kuvittelin, että minulla oli vielä aikaa neljän tunnin alittamiseen, joten en lähtenyt rynnimään väkijoukossa.IMG-20161017-WA0015

Olin maalissa aikaan 4.00.02 eli muutamaan sekuntiin taakse jäi neljän tunnin alitus. Kyllä harmitti. Juoksu oli muuten mennyt käsikirjoituksen mukaan. Ikinä ei ole noin paljon harmittanut muutama sekuntti.

Ei minusta siis ollut neljän tunnin alittajaa. Pienestä jäi kiinni. Täytyykö aina olla niin tarkka. No ohjelmahan oli tähdätä neljään tuntiin eli siinä aika tarkkaan onnistuin. Harmitus vaihtui jossain vaiheessa tyytyväisyyteen. Onpahan taas yksi syy palata starttiviivalle. Pettymys vaihtui kuitenkin nopeasti tyytyväisyyteen palautusateria äärellä.

IMG-20161017-WA0021

http://www.pt-tiinaekman.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s