Triathlon

ENSIMMÄISET SPRINTTIKISAT

Seuraava tavoitteeni oli triathlonin sprinttikisat. Siinä uidaan 750 metriä, pyöräillään 20 kilometriä ja juostaan 5 kilometriä. Tuokin uintimatka avovedessä vaati minulta paljon harjoittelua. Olin käynyt muutamia kurssejaKoin kuitenkin, että kehittyäkseni minun tarvitsee saada säännöllistä tekniikkaharjoitusta. Sen vuoksi etsin itselleni sopivaa triathlon seuraa.

Laitoin sähköpostia muutamiin seuroihin. Ensimmäisenä minulle vastasi Marko Selin Triathlon Team 226 valmentaja. Tiesin ystäväni kautta, että heillä on aktiivinen seura. Ainut ongelma oli, että seuran treenit pidettiin pääsääntöisesti Nokialla, jonne minulle tuli kilometria matkaa yhteen suuntaan. Jäsenmaksu oli kuitenkin edullinen, joten päätin liittyä seuraan.

Matka kuitenkin hieman rajoittu treeneihin osallistumista ja usein priorisoin uintitreenit ja erilaiset yhdistelmätreenit. Sain kuitenkin hienoja kavereita ja näin muita lajiin hurahtaneita. Vaikka matkan vuoksi ajankäyttö oli tehotonta, sain kuitenkin seuran treeneistä paljon.

Jouduin kuitenkin edelleen treenaamaan paljon myös yksin, koska työssä käyvänä kolmen lapsen äitinä kymmenen tunnin viikottaiset treenit oli vaikea mahduttaa kalenteriin. Etenkin, kuin lapsilla on paljon harrastuksia ja miehelläkin omansa. En vieläkään osannut jättää myöskään jalkapallon pelaamista, vaan edelleen pelasin Kangasalan naisten harrastejoukkueessa. Joten nekin treenit veivät oman aikansa kalenterista. Välillä sai tosissaan sovitella kaikkia menoja kalenterin kanssa.

Kisoiksi valikoitui Vantaa triathlon. Osallistuin sinne kaverini kanssa. Hän oli se, joka minut tämän lajin parin alunperin koukuttikin. Kaverini oli ollut kyseisessä kisassa aiemminkin ja osasi kertoa minulle vähän reitistäkin. Kävimme kisainfossa ja jännitys oli korkealla.

IMG-20160605-WA0006 (2)

Eniten jännitin uintia. Olin treenannut sitä paljon, mutta se edelleen tuntui vaikealta. Valmentajamme sanoi joskus minulle, että jotkut oppivat tekniikan muutamassa kuukaudessa ja toisille menee vuosia. Varmaan arvaat kumpaan porukkaan kuuluin. Iso este tekniikan oppimiselle mielestäni oli korvien välin lisäksi myös olkapäiden huono liikkuvuus. Sen asian kanssa sain myös tehdä töitä.

No takaisin itse kisaa. Jättäydyin uinnin lähdössä taas taka-alalle. Se tuntui hyvältä valinnalta ja sain uittua vapaa-uintia koko matkan. En vielä osannut suunnistaa ja välillä jouduin pysähtymään suunnistamaan. Muuten jaksoin uida hyvin koko matkan. Nousin siis tyytyväisenä vedestä.

Vaihto meni ihan hyvin muutaman kilpailun kokemuksella ja pyöräilyyn lähdin hyvin mielin. En omistanut silloin vielä kunnon kisapukua ja märkkärin alla minulla oli tekninen T-paita ja pyöräilyhousut. Oli Suomen alkukesä, joten keli oli aika viileä eikä vaatetukseni oikein tahtonut kuivua.

Sen seurauksena menomatkalla jalat ja kädet olivat ihan kohmeessa, enkä oikein meinannut lämmetä pyöräilyyn. Reitti meni edestakaisin ja vasta paluumatkalla jalat alkoivat lämmetä. Sen myötä polkeminenkin helpottui. Tällä kertaa allani oli jo maantiepyörä, mutta mitä hienommat triathlon pyörät suhahtelivat iloisesti ohitte. Jos uinti jo hähän sujui, huomasin olevani surkea pyöräilijä.

Vaihtoon tulin hyvissä voimissa. Jalat olivat hyvin lämmenneet ja juoksu tuntui hyvältä. Juoksussa sain paranneltua asemiani, vaikka se ei minulle ollutkaan kisan päätarkoitus. Ihastui sprinttimatkaan. Siinä kaikki lajit voi vetää aika kovilla sykkeilä ja lempilajiini juoksuun jäi vilä hyvin paukkuja.

Kisa oli hyvin järjestelty ja kaikki järjestelyt sujuivat osallistujamäärään nähden sujuvasti. Alkukesän kisapaikaksi se oli hyvä valinta. Järvi oli sopivan pieni, joten vesi ei ollut liian jäätävää. Toki itselleni avovesitreenejä ei ehtinyt montaa tulla alle. Siihen nähden olin erittäin tyytyväinen. Sillä reissulla uintiin meni aikaa 15.57, pyöräilyyn 43.53 ja juoksuun 26.34. Olin tyytyväinen itseeni ja suoritukseeni, vaikka pyörä ei kulkenutkaan. Siitä tuli siis seuraava kehityskohde.

http://www.pt-tiinaekman.fi

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s