Liikunta blogit

PYÖRÄÄN VAUHTIA PIRKAN PYÖRÄILYSTÄ  

Jo ennen triathlon harrastukseen sen suuremmin hurahtamista vanha joukkuekaverini pyysi minua mukaan Pirkan Pyöräilyyn. Otin enempää epäröimättä haasteen vastaan, vaikka 134 kilometriä tuntuikin pitkältä matkalta. Halusin kuitenkin kokeilla sitäkin. Sovimme, että menemme rauhassa ja niin teimmekin.

Pirkan Pyöräily on hyvin järjestetty tapahtuma ja huoltopisteitä on sopivin välein matkan varrella. Pyöräilimme rauhassa ja pysähdyimme jokaisella huoltopisteellä. Matka sujui yhdessä mukavasti ja totaalinen väsymys ei iskenyt missään vaiheessa. Haasteena meillä oli ajoittainen kova tuuli, joka hieman toi lisävastusta pyöräilyyn. Siitä vuodesta jäi mukava fiilis ja päätin, ettei se jää ainutkertaiseksi kokemukseksi.

Seuraavana vuonna menin uudelleen. Olin siinä vaiheessa ostanut maantiepyörän. Vanha joukkuekaverini oli menossa maastopyörällä kisaan. Tällä kertaa päädyin kuitenkin menemään yksin ja kokeilla ajaa omaan tahtiin.

IMG_0665 (002)

Matka sujui tälläkin kertaa ilman suurempia ongelmia. Silloinkin sattui tuulemaan ajoittain aika kovaa ja yksin polkiessa se tuntui vielä kovemmalta. Viimeisen kolmenkymmenen kilometrin matkan sai peesiapua yhdeltä miesporukalta. Seurasin heidän menoa ensin hieman kauempaa. Huomasin heidän ajavan sopivaa vauhtia. He näyttivät hyvin merkkejä toisilleen, jotenuskalsin lopulta ajaa vähän lähempänä.

Loppumatka meni, kuin siivillä. En malttanut pysähtyä viimeisellä huoltopisteellä, koska nuo miehetkään eivät pysähtyneet. Kiitos heille herrasmiesmäisestä avusta. He eivät nimittäin missään vaiheessa yrittäneet karistaa minua kannoiltaan, vaan porukan viimeinenkin näytti merkkejä myös minulle. Tälläkin kertaa maaliin pääsin hyvillä mielin.

Kolmantena vuonna pyysin itselleni kaverin matkaan. Pitkä matka tuntuu aina kuitenkin mukavammalta mennä jonkun kanssa, vaikka yksin tekeminenkin minulta onnistuukin. Pyysin triathlon kaveriani mukaan. Hän puolestaan pyysi vielä oman ystävänsä, joten tällä kertaa matkaan lähti iloinen kolmikko.

Olin porukan ainut, joka oli osallistunut kisaan aiemmin. Pyöräilykokemusta oli kavereillani kuitenkin reilusti ja kaikilla oli maantiepyörät. Olimme siis aika tasaväkinen kolmikko.

 IMG_0666

Vedimme porukkaa vuoron perään. Välillä jouduimme ohittelemaan paljonkin, mutta se ei haitannut menoa. Loppumatkasta saimme polkea enemmän rauhassa. Missään vaiheessa, emme saaneet saman vauhtista seuraa. Ohittelu oli minulle uusi kokemus. Siitä opimme, että seuraavalla reissulla matkaan kannattaa lähteä aiemmin, jos haluaa välttyä ruuhkilta.

Matka taittui kuitenkin joutuisasti ja aikaa tällä kertaa kului reilusti alle viisi tuntia. Viimeisellä kymmenellä kilometrillä sanoin, että nyt otan pienen loppukirin. Loppumatka oli aika tasaista ja sain hyvän vauhdin olihan jalat hyvin lämmitelty.

Jäähallille käännyttäessä hiljensin vauhtia. Eräs mies kysyi minulta harrastanko enemmänkin pyöräilyä, kuin meno näytti niin vauhdikkaalta. En muista mitä vastasin, mutta kommentti näköjään lämmittää vielä joulukuussakin mieltä, kun sen edelleenkin muistan, vaikka kesästä jo on hetki aikaa.

IMG_0678 (002) – kopio

Maaliin saapui siis kolme tyytyväistä naista. Jo samana päivänä aloimme jo suunnittelemaan seuraavaa kertaa. Jossain kohtaa voisi kokeilla tuota pitempääkin matkaa, mutta seuraavana kesänä otamme kuitenkin vielä tämän matkan uusintana.

www.pt-tiinaekman.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s